Laurierkers

De laurierkers ie een van de meest gebruikte plantensoorten voor een laurierhaag. De bladeren van deze plant vallen met een paar zonnestralen goed op en glazen mooi. Waarbij de bladeren nog meer opvallen door hun vorm, deze is namelijk ovaal.

Vaak wordt de keuze gemaakt voor een laurierhaag wanneer men opzoek is naar meer privacy in een tuin en daarbij liever iets anders willen dan een conifeer. Laurierkers als haag is prima te combineren met andere soorten haagplanten, denk hierbij aan berberis of taxus.

Ook kan er bij laurierkers gekozen worden om deze als solitair in een pot op het terras neer te zetten. Deze plant brengt hierdoor een bepaalde sfeer aan hetzelfde terras toe.Laurierkers word naast haagplant ook gebruikt voor bijvoorbeeld, zonering of als snijbloem.

Eigenlijk is de laurierkers een hele geschikte plant om te vermeerderen, zo kan men deze in feite als pioniersplant opgeven voor het leggen van tuin paden. Om deze reden is de laurierkers een bekend onderdeel van het streven om meer wilde tuinen te realiseren.

Verzorgingstips voor de laurierkers

U hoeft geen speciale voorbereidingen te treffen voor een laurierkerst. Ze haag kan namelijk zowel in de zon als in de schaduw staan en zijn vrijwel alle grondsoorten geschikt. De laurierkers heeft er geen last van als het een tijdje niet geregend heeft, maar na een langere periode is het wel raadzaam om water te geven.

Zou u graag een laurierkers in uw tuin willen plaatsen? Informeer dan naar de mogelijkheden bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *